المقادير:-
1ك سمك اى نوع
ربع ك فريك
بصله كبيره
ثوم
ملح
فلفل اسود
شطه او فلفل اخضر_
التحضير:-
ينظف السمك ويملح لمده ساعه يسلق الفريك على نار هاديه ثم ينزل ويصفى من ماء السلق يوضع فى صنيه ويوزع فى قاع الصنيه ويوضع عليه البصله المبشوره والملح والفلفل والشطه ويرص السمك فوق الفريك وطبعا يكون محشى بالثوم والكمون ويوضع حوالى علبه صلصه اونصف كوب طماطم معصوره ويوضع فوق السمك ثم الزيت فوق السمك حوالى نصف كوب زيت ويوضع فى الفرن حتى تجديه اتسبك وليس فيه ماء ويقدم
(ملحوظه) ممكن اضافه ليمونه فوق السمك